Quinoa, kip en groenten

Quinoa wordt tegenwoordig meer en meer gebruikt als vervanger van rijst. De zaden van de quinoa plant lijken erg veel op graankorrels en worden gebruikt als basis voor gerechten. Quinoa  is afkomstig uit Zuid-Amerika o.a. Ecuador, Peru, Colombia. en bevat eiwitten de mineralen koper en magnesium, vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Ingrediënten

  • 275 g Quinoa
  • 300 g worteltjes met peultjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 400 gram kipfiletstukjes
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 2 el olie
  • 1 ui, in partjes
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 15 g verse koriander, blad geplukt

Bereiding

1. Bereid de quinoa door deze eerst  met heet water af te spoelen en vervolgens in voldoende water ca. 14 minuten te koken en daarna af te gieten.

2. Kook de worteltjes, peultjes en broccoliroosjes 4 min. voor. Schep de kipfiletstukjes om met gemalen koriander en zout en peper naar smaak en roerbak ze in een wok in de hete olie in ca. 7 min. goudbruin en gaar. Voeg na 5 min. de uienpartjes toe. Schep de gekookte groentes en de cashewnoten erbij en roerbak 2 min. Schep het korianderblad door de gekookte quinoa.

3. Verdeel de korianderquinoa over 4 borden en schep de roerbak van kip en groente erbij.
Tips

Maak de kip pittig met 1 tl sambal oelek.

Bron: Lassie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *