Frangokastello-Chora Skafion

Afscheid van captain Tom genomen deze morgen en op weg naar Chora Skafion.
Gisteravond op de terugweg naar captain Tom was er een stevige crash tussen een huurauto en ik denk een pick-up (heb het niet zien gebeuren). De huurauto zag er niet best uit na de botsing en stond vanmorgen nog aan de kant. Hoop dat de huurder niet bezuinigd heeft op de verzekering bij het afsluiten van het huurcontract!
Hiking over voornamelijk asfalt vandaag met uitzondering van enkele stukken in het begin. Weer de nodige hekken geplaatst waar Komoot – die ook deze route voor me heeft gemaakt – kennelijk geen weet van heeft. De meeste kun je openen en sluiten, sommige echter niet,
omlopen dus. Op ongeveer 3⁄4 van deze route ligt de uitgang van de Imbross kloof die aardig wat inkomsten oplevert gezien het aantal taverna’s langs de weg en services die worden aangeboden om met een pick-up of taxi busje naar de ingang van de kloof te worden gebracht. Het is een komen en gaan van mensen die deze kloof willen belopen en is een alternatief voor de Samaria kloof. Deze kloof is niet zo lastig maar wel mooi naar verluid. Volgend jaar dan maar.
Vlak voor Choria Skafion geprobeerd een omweg te nemen om van het asfalt af te komen, echter deze poging strandt doordat er een geitenstal naast het pad is gebouwd. Nu is dat niet zo erg ware het niet dat de weg op deze plek afgesloten is met een hek met daarachter een flink tekeer gaande hond die ik niet verder lastig wil vallen. Jammer want deze weg leek een mooi alternatief voor het asfalt.
Chora Skafion is een ontzettend leuke havenplaats met een veerdienst naar verschillende plaatsen. Klein, toeristisch met een bepaalde charme. Bijzonder is dat Chora Sfakion de enige plaats in heel Griekenland is welke nooit door een vijandige macht bezet is geweest. Het dorp en de streek hebben in het verleden veel verzet gepleegd tegen mogelijke overheersers.
Eten is vandaag bij Kitchen Stories, hier gaat men met de tijd mee daar sommige obers gebruik maken van een hoverboard om je te bedienen. Ze zijn er tamelijk bedreven in. Een dienblad vol met wijnglazen of borden met eten worden probleemloos aan tafel gebracht. Heb er met bewondering naar zitten kijken.
Vandaag gekozen voor gegrilde kip met spinazie en feta, een uitstekende keuze wat mij betreft.

Crashed

Imbros
Chora Skafion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *