Loutro-Agia Roumelli-Sougia

Vertrek vanuit Loutro richting Agia Roumelli en afmaken wat oorspronkelijk als één etappe was gepland. Eerst langs een Venetiaans kasteel dat ook (alweer) door Turken is verwoest. Vervolgens het E4 pad volgen. Simpel toch? Dacht het niet.
Goed aangegeven dat wel maar er lagen aardig wat obstakels op de weg. Flinke klimpartij over rotsen, wel te doen met een backpack maar niet echt prettig. Werd gevolgd door een Duits-Frans echtpaar dat eerst naar Marmara beach ging en dan nog een deel van de Aradena kloof wilde lopen. Marmara beach is een plek met mooi helder water en tevens het begin naar de Aradena kloof van onderaf.
Even pauze, bij deze hitte best verstandig, even bijkomen, eten en vooral heel veel drinken.
Verder dan maar, het is druk op dit deel van de E4. Continu in de zon lopen en geen enkele schaduw op dit gedeelte van de route tot aan een dennenbos. Water bij je hebben is hier essentieel, alleen de zee heeft voldoende maar ja dat is niet verstandig om te drinken.
In Agios Pavlos weer gestopt, nog een keer water en cola dan maar. Duits paar ontmoet dat morgen richting Loutro willen gaan. Gevraagd naar het resterende pad naar Agia Roumelli, was wel te doen volgens hun. Het gaat nu veelal door zand want er dienen diverse stranden gepasseerd te worden. Agia Roumelli is in de verte zichtbaar maar zoals reeds eerder opgemerkt wil dit niet zeggen dat je er bijna bent. Had een marge van een klein half uur want wilde de boot naar Sougia halen om 17.30.
Op tijd gearriveerd, wel even zoeken naar het ticketkantoor voor de bootreis welke niet echt op een logische plaats is gevestigd mijns inziens maar toch gelukt om de boot niet te missen.
Wat een tocht door de vreselijke hitte, deze was loodzwaar. De bootreis ging iets sneller in elk geval.
Veel mensen op de boot die terugkeren van de Samaria kloof om naar Sougia en Paleochera te worden terug gebracht, big business. Bij binnenkomst in Sougia meteen het eerste restaurant (Liviko) binnen gelopen, kamer geregeld en gegeten.
Zeebaars op advies van de ober. Ben geen vis liefhebber maar deze was wel te doen. De kamer lag een eind verderop in het
dorp. Na een douche nog even terug naar het restaurant om het resterende vocht tekort aan te vullen.

Koules of Loutro
doe maar wel

Marmara beach
Boot naar Sougia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *