Sougia-Paleochora

Ontbijten bij Livikon in Sougia. Kreeg het verhaal te horen dat er een hiker vermist wordt sinds gisteren. Van Omalos naar Sougia in die hitte…wow. Er was veel politie en brandweer aan het rondrijden dat was me gisteren wel opgevallen. Om deze tijd is hij nog niet gevonden. Dit bericht maakt wel indruk gezien de hitte van gisteren in dit ruige terrein, dat had iedereen kunnen overkomen al is niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is.
Vandaag gaat de tocht verder naar het westen en wel naar Paleochora via ancient Lissos. Het eerste stuk tot Lissos heb ik een paar jaar geleden al eens afgelegd. Mooie passages door een kloof afgewisseld met stukken door een bos over een goed gemarkeerd E4 pad met tenslotte een steile afdaling naar Lissos.
Pauze in Lissos want er is water 👏. Eten koken voor het vervolg, had me net gesetteld om te gaan koken komen mensen langs ook op zoek naar water. Aangeboden om het te filteren voor ze, je kunt het ongefilterd drinken maar niet iedereen kan er tegen, better safe than sorry. In gesprek geraakt, echtpaar uit Apeldoorn. Zij waren met de boot vanuit Paleochora naar Sougia gevaren om van daaruit via hetzelfde pad als mijn route richting Lissos gewandeld. De afdaling naar Lissos is niet zo eenvoudig en mevrouw durfde eigenlijk niet meer terug te voet. De andere kant op terug naar Paleochera was ook geen optie. Dus bleven ze wachten op de boot terug naar Paleochora en ondertussen wat rondstruinen in Lissos. Heb ze van koffie voorzien, afscheid genomen en wellicht zien we elkaar vanavond in Paleochora?
De tocht gaat verder, nog één berg en dan de afdaling naar zee.
Anidri beach vlak voor Paleochora kwam op tijd, hier even stoppen en bijtanken. De vrouw aan de kassa wilde weten waar ik al dat vocht gelaten had wat ik aan het bijvullen was. Nou het meeste is achter gelaten op de berg die ik ben gepasseerd is mijn antwoord.
Het laatste stuk naar Paleochora is makkelijk want gaat over brede dirtroads. Krijg nog een aanbod om het laatste stuk in een auto af te leggen. Lift komt van een stel Fransen waarmee ik het laatste deel van het E4 pad voor het strand had gelopen. Nee die 3 km gaat ook nog wel, bedankt voor het aanbod.
Was van plan om de nacht door te brengen in de tent maar de eerste camping overgeslagen omdat ik het echtpaar uit Apeldoorn nog wilde ontmoeten in de stad en het er dan vermoedelijk niet van zou komen.
‘S avonds gaan eten in Paleochera en jawel het echtpaar zat er ook. De man was er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen, hij was gevallen in Lissos en had 3 hechtingen in zijn been. Kan gebeuren. Tot 23 uur samen gezeten was gezellig.
Heerlijke risotto met paddestoelen gegeten.

inderdaad Leave No Trace

even bijtanken
Risotto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *