Archanes-Profitis Ilias

Bij het verlaten van Archanes wordt ik ook nu weer weg geblaft door honden van alle maten en soorten. Ook in dit dorp wordt iemand die te voet nadert begroet door de plaatselijke vereniging van de kefferclub waarvan er vele zijn op dit eiland. Daar zijn flinke kanjers bij maar ook kleine keffertjes die meestal vooraan staan en het meeste lawaai produceren. Wordt er af en toe horendol van, dat de hondenbezitters er zelf niet gestoord van raken is me een raadsel.
Wandeling verloopt voorspoedig totdat Luca meent een stuk asfalt te moeten vermijden waar ik het in principe mee eens ben mits dit niet tot bijna onmogelijk te bewandelen paden leidt. Het eerste stuk dirtroad gaat nog wel totdat je een hek nadert en hekken betekenen soms problemen in de vorm van dat ze lastig passeerbaar zijn of andere ongemakken. Pad achter dit hek is lastig te volgen, doordat het slecht tot niet gemarkeerd is en erg steil op en af gaat. Besluit is dan ook om rechtsomkeer te maken en alsnog de asfaltweg te volgen, omweg dat wel maar uiteindelijk met hetzelfde resultaat.
De omgeving is letterlijk en figuurlijk adembenemend, veel wijnbouw in deze streek. Profitis Illias is van hieruit al van veraf te zien en goed bereikbaar via een prachtige route langs wijn- en olijfgaarden.
Bij aankomst meteen doorlopen naar het centrum van het dorpje en bij het eerste beste kafenion stoppen, eerst een Alfa na een hike op een warme dag zoals vandaag is wel verdiend.
Slechts één mogelijkheid om te overnachten in Profitis Illias voor zover mij bekend maar dat wordt niks. Het telefoon nummer uit het het boek is
not in use any more. Verdere navraag leert dat het niet meer mogelijk is op die plek de reden is me niet helemaal duidelijk. Verder ook geen andere overnachting alternatieven in Profitis Ilias. Dat wordt wildkamperen, maar eerst eten dan hebben we dat alvast gehad.
Veel eetgelegenheden zijn er niet in Profitis Illias. Takeaway gyros dan maar, beter dan niks.
Heb altijd best wel bekijks bij het afdoen van het backpack waarna de eerste vraag meestal luidt Germania? Eh….nee Ollandia ah Amsterdam, Cruijff, flowers. De mannen vragen wat ik wil drinken, zij betalen. Geen bier meer want ik wil nog verder, fanta is ook goed.
Verder op weg richting Kato Asites het  volgende einddoel van de etappe die eigenlijk voor morgen was gepland. Na ca 2 km op deze route een goede kampeerplek gevonden pal naast het E4 pad, achter een riviertje, omgeven door bamboe en met uitzicht op olijfbomen.
Nog even gewacht of er niemand is die het niet eens met me is om hier te kamperen, hoor wel constant stemmen op de achtergrond maar ver weg. Bij invallen van de duisternis wordt het stil, zo mooi.

Gyros take away Profitis Ilias

Camp E4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *