Arkalochori-Archanes

Als ik Mercedes wil rijden neem ik wel een taxi luidt de boodschap. Heb ik gedaan en er is weinig mis met een Mercedes, rijdt comfortabel en is van alle gemakken voorzien.
Eerste deel van deze rit met magnifieke uitzichten op verschillende berglandschappen. De chauffeur zet me af in het centrum van Arkalochori.
Water kopen en de flessen vullen vervolgens navigatie instellen en dan op weg naar Archanes.
Komoot heeft deze route voor mij gemaakt en wil dat ik een stuk over de new road richting Heraklion ga lopen. Dat lijkt me niet verstandig vanwege het drukke verkeer bovendien weet ik niet of het überhaupt wel is toegestaan om hier te lopen, dus dat gaan we niet doen. Route onderweg aangepast met als gevolg een omweg van enkele kilometers. Gehele route is niet echt spectaculair te noemen al gaat het laatste stuk tamelijk bergop naar Archanes.
Onderdak regelen, douchen, eten in deze volgorde. Archanes is een leuk plaatsje met redelijk wat taverna’s en restaurants. Na een verkenning terecht gekomen bij Bakaliko en plaats genomen op het terras. De ober spreekt een paar woorden Nederlands en is ontzettend goed in zijn werk want hij slaagt er zowaar in mij een toetje, Heaven on Earth, aan te smeren, terwijl ik niet van de toetjes ben. Eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat een plaatselijke kat me een handje geholpen heeft met het nuttigen hiervan. De hoofdmaaltijd was Cretan risotto en deze keer een normale portie.
Het Cretan draft beer is van uitstekende kwaliteit al heeft dit waarschijnlijk alles te maken met de flinke dorst aan het einde van de hike.
Terug op mijn kamer ging meteen het licht uit letterlijk en figuurlijk.

Cretan parking

Archanes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *