Tsoutsouros

Dag 1
Rustdag in Tsoutsouros. Besloten om een nacht extra te blijven omdat ik wellicht een deel met de bus ga afleggen en in het weekend is dat waarschijnlijk niet zo handig. Verder hiken langs deze kustlijn naar een volgende (logische) plaats is niet mogelijk. Lentas , waar ik al eens eerder ben geweest, ligt weliswaar ook aan deze kust maar van hieruit alleen bereikbaar via het binnenland. In vogelvlucht is dat ca 35 km maar over de bergen al gauw 52 km. Bovendien wordt het tijd om de route van de CretanWay weer op te pikken en zou het onlogisch zijn om dit via Lentas te doen.
Vrouw in taverna Inatos stelde voor om naar Arkalochori te gaan, van daaruit zou het mogelijk moeten zijn om met de bus verder te reizen. Na puzzelen in mijn warme appartement is dit het plan: taxi van Tsoutsouros naar Arkalochori, van hieruit verder hiken naar Archanes.
Verder rustig dagje hier, niet veel te doen. Beetje rondgewandeld in Tsoutsouros.
Club sandwich bij Venetia en ’s avonds chef salad bij de buurman van Venetia namelijk Minoa Sea.

Dag 2

Het is zondag en de plaatselijke mis is rechtstreeks te volgen via het luidsprekersysteem op de boulevard. Zo’n mis duurt best lang, rond 7 uur begon het en rond 9:40 was het afgelopen. Ben ik blij dat ik dit geloof niet aanhang, zolang naar gezang en preken moeten luisteren, nee bedankt. Ontbijt bij Venetia en gelijk geïnformeerd naar een taxi. Meteen geregeld, morgenochtend om 10 uur naar Arkalochori. En als alles meezit van daaruit hikend naar Archanes. Na al dit gedoe nog even één rondje rondom Tsoutsouros. Nou ja even…dit was lastiger dan gedacht. Eerste deel was de plaatselijke kloof. Ziet er een beetje uit als de Sarakina kloof. Water (niet zo veel als in de Sarakina) en rotsen midden op het pad. Soms uitdagend hoe ga ik deze nemen. Als je denkt dit was het dan komt er een nieuwe uitdaging in de vorm van welke weg moet ik nu volgen? Het riviertje volgen was de beste optie maar niet altijd mogelijk. Geen markeringen (daar doen we hier niet aan) dus een (uit)weg zoeken en weer terug naar af ….. leuke uitdaging.
Uiteindelijk kom je op een gewone dirtroad en denk je yessss gehaald, noop een of andere schapen of geitenboer vindt het nodig om een afsluiting midden op de weg te plaatsen. De meesten zijn open en ook weer dicht te maken en nu gelukkig ook. Het zal je maar gebeuren dat dit niet het geval is!
Als alles goed afloopt is dit het mooiste dat er is in mijn beleving. Het is goed afgelopen want heb de kloof en de rest overleeft zonder blessures. Mooie tocht door een waarschijnlijk onbekende kloof waarvan er zoveel zijn op Kreta. Na afloop een Mythos of 2 is toch wel het minste wat je hebt verdiend…toch?
Douchen, kleren wassen, relaxing en als afsluiting van de dag dineren bij Venetia.
Pizza leek me wel geschikt. Maar zoals tot nu toe, weer heel veel en erg lekker.

Art on the wall
Relaxing
Tsoutsouros
Roadblock
Boat
Pizzatime

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *