Arvi-Tsoutsouros

Ontbijt op het balkon met zicht op zee deze morgen is soms ook wel eens makkelijk.
Inpakken en wegwezen en dan op weg naar Tsoutsouros, de laatste plaats welke te voet nog makkelijk bereikbaar is aan deze kustlijn. Route met aardig wat klimwerk maar niet echt spectaculair door het vele asfalt echter wel lastig door de harde wind.
Bij het naderen van Keratokambos wordt ik begroet en aangesproken door een jonge man die vraagt waar ik heen ga en me duidelijk maakt dat dit de goede weg is naar Keratokambos waar hij zelf ook woont. Vraag hem naar de naam van de berg die hier boven alles uitsteekt en als ik het goed heb begrepen is dat de Gavi.
Leuk verhaal erbij, piraten die vanaf zee kwamen aanvaren hadden weinig kans hier want ze waren al van grote afstand zichtbaar. Dus kon men zich voorbereiden op een confrontatie. Ergens is daar een grot waar vrouwen en kinderen zich schuil konden houden. De ingang was heel laag en zo gauw een aanvaller zijn kop (of iets anders) hierin stak, had ie een probleem want dat werd er  dan vakkundig vanaf gehakt. Interessante geschiedenis maar ik ga verder.
Korte stop in Keratokambos, dit plaatsje ligt precies op de helft van de route. Eerst lunchen, small omelet besteld, daar small meestal niet echt klein betekent hier denk ik daar wel voldoende aan te hebben..En jawel hoor, Kretenzers stellen me ook in dit verband eigenlijk nooit teleur want het is meer dan voldoende, wil wel eens weten hoe groot een big omelet (stond ook op de kaart) dan wel niet is 🤔.
Na het eten verder op weg, na enig klimwerk over meer asfaltwegen dan me lief is kwam in de verte Tsoutsouros tenslotte in zicht. Dat betekent weer afdalen tot zeeniveau. Tsoutsouros is een leuk toeristisch plaatsje met een tamelijk lange boulevard en kleine haven.
Niet heel lastig om een slaapplek te vinden welke dan ook snel was gevonden het was lastiger om een keuze uit het vrij ruime aanbod te maken. Tenslotte gekozen voor Lyttos.

ontbijt met zicht op zee
Gavi?
Small omelet
Tsoutsouros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *