Mirtos-Arvi

Tijd om te vertrekken uit Mirtos. Met pijn in het hart afscheid genomen van de familie Petsagourakis. Wat een ontzettend leuke en lieve mensen zijn dit en wat een fijn hotel bezitten ze. Maar ja aan alle goede dingen komt een eind. Eerst weer zo’n lekker ontbijt. De Zwitsers zijn er ook. Gaan morgen op weg naar Agia Galini en plannen ook nog een bezoek aan Matala waar een streetpaint festival wordt gehouden.
Zelf trek ik verder westwaarts richting Arvi of het verderop gelegen Keratokambos afhankelijk van hoe het gaat.
Eerste stuk is makkelijk langs de kustweg tot Tertsa. Stop hier om bij te tanken, vervolgens verder via een niet veel gebruikt pad welk overwoekerd is met voornamelijk bamboe struiken. Laatste deel is meer kruipen dan lopen om tenslotte bij de doorgaande weg uit te komen.
Volgende plaats is Psari Forada en van hieruit richting Arvi. Laatste stuk over de weg langs allerlei vervallen kassen met heel veel plastic. Jammer dit, veel kassen verkeren in zeer slechte staat, het hout wat alles overeind moet houden is flink rot en het plastic wappert alle kanten op. Veel bananenteelt, sommige bomen groeien de kassen uit.
Tenslotte Arvi bereikt en vind het eigenlijk welletjes voor vandaag. Morgen weer een dag bovendien is het bloedheet.
Het is even zoeken en bij navraag is de plaatselijke jeugd bereid me de weg naar hotel Ariadni te wijzen en zelfs een heel stuk mee te lopen. Bij aankomst is het hotel gesloten en geen mens te zien, vreemd daar bij Booking.com staat dat het open is en er nog kamers beschikbaar zijn! Nou ja eerst maar eten in de naastgelegen taverna Axinos. Daar geïnformeerd of het hotel gesloten is? Nee…zou open moeten zijn. Ze gingen gelijk bellen 😀. Is open… wait 2 minutes. Ondertussen eten besteld en genuttigd, weet inmiddels dat 2 minuten langer duren dan normaal. Jawel hoor hotel is open, oké first checking. Deur stond nu wel open, dat is winst, maar nog steeds geen mens te zien 🤔. Rondgelopen in de best wel sjiek uitziende hotel lobby en daar was dan eindelijk iemand. Kamer 28, special price, €30 for walkers. Kreeg even hotel Zakros visioenen, had echter weinig keuze omdat dit het enige hotel in town is.
Niks mis met dit hotel, alles prima in orde! Na een douche nog even naar buiten en terug naar de taverna. Grieken zijn zeer luidruchtig en het lijkt of ze constant ruzie met elkaar maken. Ook hier is dat het geval, het is geen ruzie maar hun manier van communiceren met elkaar. Mijn buurman mengt retsina met cola, weet echter niet of dat beter smaakt dan het pure spul. Iemand die het weet mag het zeggen.
Mijn dagboek is oorspronkelijk in
Polarsteps gemaakt met de mogelijkheid om een topspot toe te voegen. Echter taverna Axinos staat er niet bij. Bij navraag hierover krijg ik hulp van alle kanten alleen de verkeerde. Het WiFi wachtwoord van de taverna wordt ingesteld, nou ja….ook goed.
 
Tertsa
Bananenkas

Kunst in een kas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *