Mirtos

Dag 1

Mirtos is een leuke plaats waar we al menige vakantie hebben doorgebracht met geweldige (Griekse) mensen zoals overal op dit eiland . Ontbijtje ehh ontbijt bij Mirtos hotel in het straatje naast het hotel. Bij mijn eerste bezoek jaren terug was dit het eerste dat ik zag en wat het verschil maakte dat ik hier wel vaker wilde terugkomen, zo gezellig.
Mis een papieren kaart van het hele eiland voor een algemeen overzicht om te kunnen plannen om de reis langs de kust voort te zetten. Niet om mee te navigeren want daar zijn dit soort kaarten niet geschikt voor. Na een misverstand krijg ik er één aangeleverd zonder er specifiek naar te vragen, zomaar uit het niets. Ook dat is “The Cretan Way” deze mensen zijn zo ontzettend aardig en behulpzaam.
Het alternatieve plan bestaat uit een hike vanuit Mirtos langs de kust naar Arvi en als er nog voldoende energie over is naar Keratokambos.
Om nu volledig niets te doen dan alleen maar bakken in de zon, wat sowieso niet besteed is aan mij, is ook zo wat dus besloten tot een wandeling rondom de Kolektos een berg in deze omgeving. Een biertje bij Omar met chicken in tomato sauce na terugkeer in het dorp. Betalen? personeel en de boss zaten net aan hun eigen maaltijd en nemen daar de tijd voor. You pay tonight, oké? wat een vertrouwen.

Dag 2

Nog steeds in Mirtos voorlopig 3 nachten gepland.
Veel Nederlanders in Mirtos die soms nadrukkelijk aanwezig zijn en dit laten merken ook met soms tenenkrommende verhalen. Eentje dan, het verhaal wordt zodanig verteld dat eenieder in de buurt het wel moet moet meekrijgen of ie wil of niet. De Sarakina kloof dat is flink klauteren en glibberen, gaan we niet doen. Verstandig als je dit niet wilt of vertrouwt. Men komt terug bij de auto, lekke band, kan gebeuren. Belt met de verhuurder “heb een lekke band“, Eh ja….er ligt een reserve band in de kofferbak! Ja maar ik heb nog nooit een band gewisseld, ga wel met een kapotte band rijden. Nee nee ik kom wel….
Verder wel leuk hier hoor.

Dag 3

Laatste dag Mirtos. Morgen verder langs de kust via Tertsa naar Arvi door naar Keratokambos.
Gezellig ontbijt gehad. Zat tussen een landgenoot uit Rotjeknor en een echtpaar uit Zwitserland. De Zwitsers zijn onderweg met een BMW motor. De man uit Rotterdam had het over een BM Troubleyou. Hijzelf is onderweg met een quad en heeft inmiddels zo’n beetje alles gezien van Kreta. Zijn plan was dan ook om vandaag terug te keren naar Sitia om van daaruit de reis voort te zetten met de boot naar het vasteland en zo terug naar huis.
De Zwitsers zijn onderweg vanuit Paleochera waar ze een deel van hun spullen hebben achtergelaten om zodoende wat makkelijker te kunnen rondtoeren op de BMT. Vroegen me of de Sarakina kloof lastig was? Wat is lastig? Als ik het kan, kan iedereen het. Wilden ze vandaag misschien gaan doen.
Heb van Manolis (nogmaals) geleerd dat thyme honing de beste honing is die er bestaat qua voedingswaarde, men heeft dat grondig onderzocht en geanalyseerd. Deze honing blijft ook lang(er) vloeibaar dan andere soorten. Natuurlijk afkomstig uit Selakano forest een waar paradijs voor de bijen.
Wandeling naar de batcave gemaakt, deze ligt naast het minoan footpath in de omgeving van Mithi. Batman was niet thuis vandaag net als Robin, geen idee waar die gasten uithangen? Terug in Mirtos even klein hapje eten en vooral drinken en dan nog een plons in het grote zwembad aan de boulevard. Het is uitzonderlijk heet vandaag. Even rustig aan nog en dan is het tijd voor een pizza. Mijn favoriet staat ook op het menu namelijk gorgonzola. Duurde iets langer omdat ie helemaal uit Italië moest komen. Eten in stijl afgesloten met een limoncello en een chocolaatje.

Kolektos

Fiat Panda