Selakano-Mirtos

De eerste afwijking van de Cretan Way wordt de trip naar Mirtos.
Aangezien Mirtos aan zee ligt betekent dit dat we in dalende lijn gaan vandaag en dat is heel anders dan tot nu toe.
Heb een route gepland via Selakano forest en het Mithi minoan path naar Mirtos, dit wordt me echter afgeraden door iemand die hier woont en het (hopelijk) kan weten. Deze route bevat veel smalle en steile paadjes. Beter via Christos over de weg en dan de Sarakina river oversteken en die volgen tot aan de kloof.
Er is genoeg water in de Sarakina river aanwezig dus dat is mooi meegenomen voor onderweg. De tocht door Christos verloopt niet helemaal volgens plan, in een wirwar van smalle straatjes passeer ik tweemaal dezelfde huizen en hun bewoners, de mevrouw die plantjes water staat te geven voor haar huis denkt er het hare van.
Uiteindelijk een uitweg gevonden, vervolgens langs de Sarakina river richting Mirtos  veelal over dirtroads. De Sarakina kloof komt in zicht maar om die af te dalen met een  backpack van 16 kg lijkt me een minder goed idee, dus gaat dat deel helaas via de asfaltweg om de kloof heen tot aan de ingang. Gelukkig kun je hier van de weg af en het laatste stuk van de route, naast of in de rivierbedding van de Myrtos lopen. Deze rivierbedding volgen en je komt vanzelf in Mirtos uit, makkelijker gaat  het niet worden.
Deze route was eenvoudig en minder zwaar dan alle voorgaande, dankzij de eerder genoemde dalende lijn naar zeeniveau.
Voorspoedige trip en was ruim voor het donker in Mirtos. Eerst een draft Mythos bestellen bij Omar en vervolgens slaapplaats regelen in Mirtos hotel.
Even vakantie voor een paar dagen.

Toyota Hilux