Profitis Illias-Kato Asites

Vroeger op dan normaal, kamp afbreken en ontbijt maken bij een verlaten huis in de buurt.
Op weg eerst maar eens de rivier zien over te steken dat is nog niet zo eenvoudig gezien de steile oever. In eerste instantie de  track proberen te volgen maar oversteken is ondoenlijk op de aangegeven plaats. Terug, andere opties proberen ook geen mogelijkheid. Weer terug, ondertussen al 3x mijn kampeerplek gepasseerd. De tracks die ik heb zijn niet altijd even nauwkeurig., voor een gewone weg is dit niet zo’n probleem maar in dit terrein lastig en improvisatie is dan ook wel nodig. Uiteindelijk een stuk gevonden waar ik zonder mijn benen of iets anders te breken kan afdalen en aan de andere kant weer omhoog klimmen.
Kyparissi is het eerste dorp op deze route om te passeren. Daar de watervoorraad ver op is wordt het tijd om deze aan te vullen in het plaatselijke kafenion.
De mannen zitten buiten en de vraag der vragen wordt weer gesteld (waar kom je vandaan?). Pakistan? Taliban?😁 Germania? Noop Ollandia.
Hele conversatie in het Duits met Giorgios, heeft 32 jaar lang in Duitsland gewerkt en sprak redelijk goed Duits. Slijt zijn laatste dagen alleen op Kreta, Duitse vrouw im altersheim, kinderen en kleinkinderen wonen ook in Duitsland. Hij staat erop om me een bier mee te laten nemen. Lieber nicht, wird warm in die sonne! Du dan jetz auftrinken.
Verderop in de route een eeuwigdurende steile klim waar geen einde aan lijkt te komen. Dat belooft wat voor morgen.
De volgende stop is in Venerato, begin namelijk honger te krijgen, ook hier weer hetzelfde ritueel als elders op het terras van een kafenion. Ditmaal in gesprek met een filosoof die maar door bleef gaan en kennelijk alles wist van politiek tot aan muziek, althans zo leek het. Tenslotte toch maar afscheid genomen want ik wil niet in het donker in Kato Asites arriveren.
Een eind verderop ligt de Agios Antonios gorge waarlangs een steil pad omhoog loopt. Op dit pad erin geslaagd om me zelf in de problemen te brengen, door af te wijken van de track om een weg te nemen waarvan ik meende te hebben gezien dat het een afkorting was. Niet dus…. want dit ging echt totaal de verkeerde kant op, Vermeende afkorting ging wel erg steil omhoog en kwam tenslotte nergens uit, dus is teruggaan de enige optie in dit geval, al was dat niet echt simpel, domme fout die ik hopelijk niet meer snel meer ga maken. Na terugkeer op het juiste pad ging het redelijk vlot tot in Kato Asites.
Onderdak regelen duurde even, de accommodatie Asion Lithos was open maar er was niemand, vreemd om in een verlaten receptie rond te lopen.  Na telefonisch overleg mocht ik blijven maar ging wel even duren voordat iemand zou komen.
Eerst eten dan maar dat betekent terug naar het dorpsplein waar ik al eerder was. De keuze is niet heel groot maar een pizza gaat er altijd wel in.

Giorgos

Pizzatime

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *