Kanevos-Argyroupoli

‘Cos the wind was my mother, The highway is my brother. I was born to wander.
Zit ik met dit liedje in mijn hoofd vanmorgen. Tjonge wat een wind de hele nacht door. Tent opzetten in de wind is nog niks vergeleken bij het afbreken en weer opruimen hiervan. Alles gaat waar het niet moet gaan, de kerk was helaas afgesloten anders had ik hier mijn spullen windvrij in de tas kunnen opbergen.
Ontbijt bij Iliomanolis. Werkt alleen anders dan elders, na een tijdje gewacht te hebben even informeren. Bedoeling is om zelf iets uit te zoeken en dan bestellen! Vandaag op weg naar Argyroupoli. Van deze route hebben we delen gelopen het afgelopen jaar.
Moundros en Nisi, worden als het goed is gepasseerd in deze volgorde. Eerste stop vandaag is in Moundros-café. Small salad oké nou ja small! kan net, maar komt ie hierna met nog één schaal frites, 3 soorten kaas en weet ik wat nog meer. Als je hier of elders op Kreta honger lijdt ben het meestal zelf schuld dat kan ik je meegeven.
Een deel van deze maaltijd heb ik gedeeld met de plaatselijke kattenfamilie die hier in grote getale aanwezig is.
De tocht gaat verder eerst over een mule track welke uitkomt op de dirtroad richting Nisi
Nisi is een spookdorp en is inmiddels vervallen tot een ruïne met uitzondering van de kerk die nog in goede staat verkeert.
De inwoners verlieten dit dorp niet eens zo lang geleden (begin 80er jaren van de vorige eeuw), het leven hier was moeilijk. In de winter waren de omliggende dorpen moeilijk bereikbaar, met 3 rivieren over te steken waarvan er maar 1 een brug heeft. De families verlieten dit dorp een voor een. Spookdorpen blijven fascinerend, de natuur neemt langzaam weer alles terug al lijkt het hier veel langer geleden.
De wandeling is verder straight forward daar ik verschillende delen als eens heb gelopen, het laatste stuk gaat over asfalt en eindigt onderaan in Argyroupli. Ook hier een mule track en dan verder omhoog naaar het centrum wat nog een hele klim is.
Dan maar even pauze en geinformeerd naar onderdak, ook hier springt men gelijk in de hulpmodus en wordt er driftig rondgebeld naar bekenden die iets te verhuren hebben. Vandaag echter niks beschikbaar dus moet ik terugvallen op booking.com of als er niets is wildcamp.
Booking heeft nog plaats bij Thomas nice views welke zijn naam eer aandoet, bij goed zicht is zelfs de Zee van Kreta zichtbaar. De vrouw van Thomas adviseerde om de Springs of Argyroupoli te bezoeken op loopafstand hier vandaan. Prachtige plek in het donker met prima tavernas. Mooie plek met aardig wat watervallen en goed eten.

Ontbijten bij Iliomanolis
Bye, bye Kanevos
Moundros salade
Heb je iets over voor ons?
Kerk Nisi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *