Spili-Kanevos

De twijfels zijn groot of ik wel door moet of wil gaan met rugpijn. Paracetamol + Voltaren helpen iets echter de drang om verder te gaan overheerst en besluit dan ook om de tocht voort te zetten. Afspraak met Costas Inn gemaakt dat indien het niet zou gaan dat ik terugkeer naar Spili en bij hun ga wachten tot de bus naar Rethymno vertrekt.
Ging wonderwel goed en tijdens het lopen eigenlijk geen last.
Even buiten Mixorrouma word ik aangesproken door Peter die met kleinzoon Jack in de buggy een wandeling aan het maken is en vraagt waar ik naartoe ga. Ah… the Cretan Way! You know it? Yes. Heeft met Luca Gianotti stukken gelopen. E4 badly waymarked, yes I know. Tot Kanevos was goed gemarkeerd volgens hem, alleen ergens een rivier oversteken is een dingetje.
Dat was inderdaad een beetje lastig vanwege de steile afdaling en klauterpartij over losliggende stenen, met een backpack en rugproblemen niet echt aantrekkelijk om te doen maar lukt toch. Kwam niet helemaal op het juiste pad uit maar met een beetje geluk en de GPS de weg naar Koxare gevonden.
Pauze bij Kampos, chicken souvlaki met tzatziki, frites, tomaten en pitabrood besteld, duurt even maar dan heb je wel iets, heerlijke maaltijd. Kok is een leuk mens met een hele conversatie in het Grieks en 2 woorden Engels.
Makkelijke route vandaag tot vlak voor Kanevos. Hier een kleine omweg gemaakt om Luca’s route exact te volgen echter op moeten geven daar ik rondjes bleef draaien en telkens weer op hetzelfde punt uitkwam en dus geen meter opschoot wat niet de bedoeling is. Dus weer een stuk asfalt genomen om uiteindelijk wel goed uit te komen.
Bij taverna Iliomanolis in Kanevos gestopt ze verhuren rooms maar niet vandaag om onduidelijke redenen, jammer, maybe camp somewhere? Behind the church, lots of people go there.
Goed ik had nog tijd over dus eerst nog een salade met Cretan beer en daarna even gaan kijken of het wat is, moet er een goed gevoel bij hebben anders verder. Kerkje ligt iets buiten het dorp met een klein grasveldje achterom. Morgenochtend kan ik bij Iliomanolis ontbijten dus goede plek op de stevige wind na. Campen achter een kerk dat is weer een ander paar mouwen.

Kampos
Chicken souvlaki
What’s in a name?
Camping achter de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *