Spili

dag 1

Ontbijt bij Costas Inn is siga siga en dus in overeenstemming met de Cretan Way. Begint met toast en jam met black coffee. Was het dat? Eh…nee Griekse yoghurt met honing erbij, fresh orange juice, gebakken ei met gewoon brood volgt ook nog. Oké stop maar, meer dan genoeg.
Even bijkomen en nadenken over het verdere verloop van mijn trip. Schoenen hebben flink te lijden gehad dus die zijn als eerste aan de beurt,de beste optie om verdere scheuringen van het bovendeel te voorkomen lijkt me om dit te lijmen met gel-lijm die gelukkig in de plaatselijke supermarkt verkrijgbaar is.
Verdere invulling van de dag bestaat onder andere uit de straat oversteken om bij restaurant Liotrivi de oude olijfpers te gaan bekijken die midden onder het restaurant staat opgesteld.
Hierna een wandeling door Spili en voor je het in de gaten hebt is het middag dus tijd om te testen of de tip die ik kreeg wel klopt, moussaka bij Liotrivi. Deze is inderdaad erg lekker en een absolute aanrader!
Bevond me in internationaal gezelschap en voor de eerste keer waren de Duitse buren luidruchtiger dan de Nederlanders die aan de andere kant zaten (moet niet veel gekker worden). Het héle gezelschap was onderweg met Cretan Safari.
Nog even puzzelen hoe verder vanaf Spili, morgen nog een dag hier en dan verder. Het plan is om verder volgens het routeboek van Luca te gaan. Echter plannen worden soms door elkaar gegooid door onverwachte omstandigheden dus geen garantie dat het verloopt zoals gepland 🤔 .
Voedsel en andere voorraden zijn aangevuld, in de plaatselijke supermarkt van Spili is veel verkrijgbaar wat elders mist.
Praatje van de dag met Elefteria over onder andere Barrel Dogs. Er schijnen hoge boetes op te staan als je iemand zou aangeven die zoiets in stand houdt. Heb echter het idee dat er niet echt strikt op gehandhaafd wordt gezien de aantallen die ik ben tegengekomen.

dag 2

Wederom een uitgebreid ontbijt bij Costas Inn waarna een wandeling naar Mixorouma, waren hier vorig jaar ook en ben benieuwd of dit nog iets nieuws oplevert qua beleving. Ook weer het verlaten dorp Kato Mixorouma bezocht, maar nu ook van de andere kant bekeken, nog steeds no entry alhoewel de afsluiting is verwijderd!
Cappuccino bij Petro-Kofino (where else). Terug naar Spili en alweer diner bij Liotrivi, (where else). The Cretan Safari is ook weer aanwezig met verschillende groepen. Ze stoppen hier elke dag om te eten, goeie business voor het restaurant.

dag 3

Wat heb je meegemaakt? vraagt Polarsteps telkens. Vandaag niet zo heel veel maar heb besloten om vanwege rugproblemen een dag langer in Spili te blijven. Zie het niet zitten om met een backpack van 16 kg op mijn rug verder te gaan. Hoop dat de pijn morgen minder is zodat de tocht voortgezet kan worden. Als alternatief een lichte wandeling naar Mourne, hier in de omgeving gemaakt, dat ging goed. Etenstijd en dat betekent inmiddels Liotrivi. Cretan Safari is weer van de partij en op volle sterkte aanwezig zoals gebruikelijk rond de klok van 14 uur. Vandaag maar aan de voorkant van het restaurant gaan zitten om te eten, geen zin om me telkens tussen die meute te begeven. Moussaka (alweer) met gefrituurde paddenstoelen erbij voor de afwisseling. In de avond nog een leuk gesprek met de zoon van Elefteria gehad. Doet o.a. aan ski-mountaineering. Lijkt me een mooie bezigheid als je van skiën houdt. Zoals gezegd morgen hopelijk in staat om verder te gaan met hetgeen waarvoor ik hiernaar toe ben gekomen.

Olijfmolen
Moussaka
Mourne
Kato Mixourrouma
Datsun
Paddo’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *