Gerakari-Spili

Ontbijt in Alexander hotel zelfde concept als IDI hotel echter minder uitgebreid. Tot mijn grote verrassing zaten de twee Italiaanse klimgeiten die ik een paar dagen geleden ontmoette aan het ontbijt in dit hotel, wat een toeval. Zij waren wel over de Psiloritis gegaan door de sneeuw maar waren er nu wel klaar mee. Hun planning was om naar Kissos te gaan en van daaruit af te dalen naar de kust voor nog een weekje mare.
Na het ontbijt inpakken, hotel afrekenen, watervoorraaad aanvullen in de supermarkt en vervolgens op naar Spili.
Voor de route naar Spili gekozen voor de “easy variante”  uit het boek. Eenvoudige route over asfalt afgewisseld met dirt-roads. In Kissos een stop gemaakt bij de enige taverna in het dorp, was wel even zoeken maar dan heb je ook wat. Ontzettend aardige baas die redelijk goed Engels sprak. Menukaart doen we niet aan. Zeg maar wat je wil hebben zolang het maar local is. Ze zijn trots op hun lokale producten die ze vaak zelf produceren of die van iemand in de buurt afkomstig zijn. Doe maar Greek salad. Hij had ook nog een combinatie van schapen en geiten kaas. Beer?….small? only 0,5 l. Ja maar ik moet nog verder te voet naar Spili! You need extra energy 😁 oké.
Praatje gemaakt met een Duits stel dat naast me kwam aanschuiven en me hadden zien lopen. Eh hoop dat ik niets verkeerd heb gedaan?
Ze gingen vaker wandelen maar nu even niet, hadden ook al redelijk wat kloven gelopen op Kreta zoals Imbross, Aradena, Samaria (van beneden naar boven). ,leuke mensen
Nadat we gelijktijdig onze bestelde maaltijd op  en afgerekend hadden kreeg ik het aanbod dat als ik wilde kon meeliften met hun  naar Spili. Nein danke. Hmm….ehrensache?Yep, danke fur das angebot.
Praatje met de taverna baas die wilde weten of ik via de bergen was gekomen naar Kissos. Nee vandaag niet, na gisteren was ik er één beetje klaar mee, vandaar dat ik voor de “easy variante” had gekozen die trouwens werd aanbevolen. Even later voegde een Amerikaanse man zich ook nog bij ons, hij kwam hier wel vaker eten, en het plaatje was compleet. Wilde een foto van me hebben omdat hij het cool vond dat ik op deze wijze onderweg was, oké maar dan wil ik er ook een van jou.
Maar nu wil toch echt verder naar Spili want weet niet wat me nog te wachten staat. Was nog 5 km, afstanden zeggen echter niet zoveel het terrein maakt hier de dienst uit. Gelukkig viel het mee geen rare (ongemarkeerde) E4 paden meer en Spili was relatief gemakkelijk bereikbaar Bij Costas Inn kamer geregeld voor 2 nachten.
Toch nog honger gekregen later op de avond. Hoef alleen maar de weg over te steken en ben al bij restaurant Liotrivi dat zijn naam te danken heeft aan het proces om olijfolie te persen uit olijven. De installatie is nog aanwezig onder het restaurant, misschien morgen eens kijken? Nog even officieel inchecken in mijn hotel want dat was nog niet gebeurd.
Gaat een hele ceremonie aan vooraf, eerst icecream, vervolgens kersen die net waren geleverd uit Gerakari en raki natuurlijk. Einde van het liedje was nog niet officieel ingeschreven “I trust you” zo luidde het.

Kissos
American guy
Just me
Liotrivi
Okra (bamjes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *