Chandras-Chrysopigi

Goed geslapen na de uitputtende tocht van gisteren.
Op tijd opgestaan om vandaag op weg te gaan naar Chrysopigi. Net als gisteren veel hoogtemeters maar nu al meteen in het begin. De paden waren wel breder dat scheelt.
Het E4 pad is mooi en afwisselend. De ene keer zelfs geasfalteerd en prima aangegeven om vervolgens over te gaan in een ongemarkeerd pad waar het lastig navigeren is. Over een bergkam geraken zonder markeringen is lastig. omdat niet zeker is waar je bovenaan uitkomt. Soms is terug gaan een lastige opgave en eigenlijk ook geen optie bovendien weinig motiverend voor de verdere tocht.
Gelukkig dat ik in het bezit ben van de GPS tracks zodat er enig houvast is aan de te volgen route, zonder deze tracks is het erg lastig om hier een weg te vinden die ergens uitkomt. Het is al lastig genoeg in deze hitte, het waterverbruik is enorm hoog, gelukkig dat er een riviertjes langs de weg stroomt. In combinatie met het waterfilter zorgt dit voor de nodige lessing van de dorst en verkoeling.
In deze omgeving zijn weinig mensen, zelfs in de dorpen die ik passeer is weinig menselijke activiteit. De route is lastig door de vele stijgingen in combinatie met de temperatuur. De laatste 4 km gaan bergaf waarvan de laatste km over het asfalt met het eindpunt in zicht een geruststellende gedachte.
Na aankomst in Chrysopigi  onderdak regelen. In dit dorpje is slechts één adres welke dit aanbiedt en dat was bezet. Nummer 2 op de lijst is vrij maar verderop in Stavrochori. Ze komt me ophalen dus geen probleem om in het donker de weg proberen te vinden. Voor wandelaars ook nog een speciale prijs. €40 voor een best wel groot vakantiehuis. Waar vind je dat nog? In Stavrochori dus.

Time:
23-5-2022 08:00:5
Duration:
10:00:29
Ascent/Descent:
595 m 774 m
Distance:
22.68 km