Kato Zakros-Chandras

Vandaag de eerste echte etappe na wat voorbereidingen en kleine oefentochten.
Starten in Kato Zakros vervolgens door de dodenvallei naar Zakros en van hieruit naar Ziros of Chandras is het plan.
Eerst maar eens ontbijten lijkt me verstandig om vervolgens op weg te gaan.
De dodenvallei passeren gaat vrij vlot maar hierna begint het pas echt moeilijk te worden. Dat ligt deels aan de hoogtemeters en voor de rest aan de samenstelling van het pad. Bezaaid met keien van allerlei formaat loopt dit niet echt lekker en er lijkt geen einde aan te komen. Klein probleem, er is een hek geplaatst midden op het pad niet zo heel ver van Ziros. In eerste instantie lijkt het erop dat dit niet te openen is en dus ook geen mogelijkheid om verder te gaan. Heb ik iets gemist? Weer terug gelopen maar wist bijna zeker dat ik op het juiste spoor zat. Nog eens goed kijken dan! Ja hoor deze boer was erg creatief met de sluiting van zijn hek, het was zeker wel te openen.
Na een steile afdaling uiteindelijk weer in de bewoonde wereld. Ziros bezit slechts één plek voor verhuur van kamers en uiteraard geen plaats meer. Maybe in Chandras probeert de eigenaar. Eh… ja dat is 4 km verderop en het is bijna donker.
Eerst maar wat eten, souvlaki met frites. en dan met frisse tegenzin op weg naar Chandras, leuk dorpje overigens. Ioanna regelt onderkomens voor E4 wandelaars hier en hangt meteen aan de telefoon om een slaapplek voor me te regelen. Er is plaats in een leuke 1 persoons kamer met alles erop en eraan. Moest even wachten en werd ondertussen volgepropt met eten, drinken en raki.
Top…. wat een aardige mensen hier.

Ziros