Chania Room 25

dag 1

Ze was op de afspraak. Had in één van de reviews gelezen dat er elke morgen een kleine zwarte kat op het terras zou zitten. Ontzettend lief beest en netjes opgevoed want blijft buiten op het terras.
Tegen de middag lunchen bij Elliniko café wat zoveel betekent als Grieks café. Lekkere sandwiches voor normale prijzen dit in tegenstelling tot één kilometer verderop in het centrum. Na afloop geen raki maar een watermelon drink without alcohol. Zoet, maar wel lekker.
Vervolgens nog eens verderop richting Chania centrum gelopen langs de zee die hier tamelijk wild te keer gaat. Weer terug naar room 25 langs allerlei wegen en veelal steegjes. Navigatie is geen overbodige luxe hier want alles is tamelijk dicht op elkaar gebouwd en voor je het weet ben je ergens waar je eigenlijk niet wilt zijn.
In de avond etenstijd en op zoek naar voedsel uitgekomen bij Patridogevsi wat niet heel succesvol was. Duurde erg lang voordat iemand kwam, ondanks dat er zo’n 5 man rondliepen. Het leek er niet echt op dat ze het superdruk hadden. Dus maar gevraagd of ik kon bestellen. Nee moest wachten op een andere ober die Engels sprak. Ja maar het is niet zo moeilijk wat ik wil bestellen (kan het ook aanwijzen), tenslotte vond iemand het toch ook nodig al keek hij wel een beetje moeilijk, Chicken burger en een Mamos bier. De beste man liep weg maar ik was er niet van overtuigd dat het in orde zou komen. Uiteindelijk, het bier was gelukt de rest liet op zich wachten. Inmiddels kwam de andere ober, vertelde hem dat ik besteld had bij zijn collega maar er niet zeker van was of ie het begrepen had. Voor de zekerheid nog maar aangegeven één chicken burger zonder alle extra’s maar mocht ook die met Philadelphia kaas zijn als dat eerste niet mogelijk zou zijn. Toen ging het mis. Kreeg mijn portie kip, waarvan ik niet zeker was of deze bestelling wel gelukt was, geleverd. Toen ik halverwege hieraan bezig was kwam er nog een met de genoemde kaas. Eh…ik vindt kip lekker maar twee van die dingen achter elkaar gaat me niet lukken. Terug gestuurd, dacht dat u dit had besteld! eh nee, dit OF dit, niet dit EN dit. Enfin niet voor herhaling vatbaar deze tent dus morgen iets anders zoeken.
Tip van de dag nooit twee keer een (grote) bestelling opgeven bij verschillende obers in hetzelfde eetcafé.

dag 2

Vandaag een rondje te voet door Chania en dat is een aardige uitdaging. Zebrapaden zijn er wel maar de functie ervan is niet bij elke automobilist bekend.
Omdat ik toch in de buurt van het busstation was dacht ik ga nog wat foto’s maken van mijn eerste verblijf in Chania the station rooms for rent, in alle hectiek vergeten de eerste dag. Foto van de balie leek me wel leuk, wordt ik aangesproken door de eigenaar die opeens achter me stond, can I help you? OMG no, no. wegwezen hier.
Op de terugweg naar room 25 kom ik langs bij mijn inmiddels favoriete Grieks café (Elliniko) in Chania voor een pancake with turkey ham, cheese and tomato …. heerlijk… Alvast op de kaart gekeken voor vanavond, denk dat het risotto mushrooms biscuit parmesan wordt. Is het inderdaad geworden en bleek de juiste keuze … erg lekker.

dag 3

Laatste dag in room 25, nog een nacht en dan verder naar Chania airport, uiteraard te voet. Vandaag nog een rondje Chania maar nu van een andere kant. Was mijn TSA-slot vergeten in Sitia dus maar een nieuwe gekocht in old town Chania. Op de terugweg naar Room 25 gestopt voor een Kalitsounia maar die heb ik al eens beter gehad. Nou ja straks weer naar Elliniko.
Gedaan en Chania culinair afgesloten met een pizza special.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *