Chania

Toch maar afscheid genomen van “the station rooms for rent”, wat niet heel erg moeilijk was overigens! Want bij nadere inspectie achteraf deed het eigenlijk niet onder voor Hotel Zakros. Dat de eigenaar een vreemde vogel is helpt niet mee om hier iets positiefs over te melden.
Van te voren een aantal alternatieven om elders te overnachten bedacht en verworpen. Diverse opties de revue laten passeren, voldoende mogelijkheden. Kan in de buurt van het vliegveld overnachten, of terug de andere kant op naar een camping. Na lezen van reviews op booking besloten om op zoek te gaan naar “room 25”.
Dit appartementencomplex buiten het drukke gedeelte van Chania is ca 3 kilometer verderop van de huidige plek richting het vliegveld. Was nog even een dingetje om te boeken maar uiteindelijk toch gelukt. Mooi keurig net appartement voor bijna dezelfde prijs als eerder genoten (niet echt🤢) onderkomen in het centrum.
Moest wachten op de interieur verzorgster die haar werk nog moest afmaken. Besloten om mijn backpack zolang in de bezemkast van ‘room 25’ achter te laten en de omgeving alvast te gaan verkennen.
Cappuccino bij La Prima en na een blik op de menukaart aangegeven dat ik straks terug kom voor iets anders. Terug naar het appartement, duurde allemaal langer dan was afgesproken maar ook hier is kennelijk een gebrek aan personeel.
In de middag op zoek naar nog meer vertier en eetgelegenheden, echter in dit deel van Chania zijn hoofdzakelijk onderkomens gebouwd en minder eetgelegenheden. In mijn enthousiasme iets te ver doorgelopen zodat ik weer bijna in Chania centrum zat.
Gestopt bij Elliniko voor een club sandwich en een Belgisch bier.
Terug naar het appartement want heb nog wat zaakjes te regelen zoals een terugreis. Vanaf Chania zijn de mogelijkheden om terug te vliegen minder dan vanaf Heraklion. Heb echter geen zin om eerst 3 uur in de bus, hoe comfortabel ook, te gaan zitten en dan nog zien hoe op het vliegveld van Heraklion te komen.
Woensdag 6 Juli Chania-Düsseldorf gevonden met Condor. Vanaf de huidige plek ca. 14 km, te voet naar het vliegveld als afscheid aan deze fantastische reis lijkt me wel gepast.
’s Avonds terug naar La Prima voor een “Rigatone Mafioso”, alleen voor de naam alleen al het proberen waard. Heerlijk … dus de juiste keuze.

the station rooms for rent
Vismarkt
Chania art

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *