Kissamos/Chania

Ontbijten bij Aeras café-snack-restaurant in Kissamos. Eindelijk weer eens een goed ontbijt.
Het plan voor vandaag is simpel, met de bus naar Chania welke de laatste plaats is om te verblijven. Chania beschikt over een luchthaven dus is het logisch om van hieruit de reis terug naar huis aan te gaan.
Afscheid van de zusjes van het Castell hotel. Voor alle zekerheid nog maar eens naar de precieze locatie van het busstation gevraagd! Bussen op Kreta rijden tamelijk precies op tijd, dus zorg dat je er ruim van te voren bent.
De rit naar Chania is de toeristische route, dat betekent dat er een groot deel langs zee wordt gereden met wel heel veel toeristische plaatsen. Deze chauffeur stopt wel op elke plek, zonder dat je rare tekens of wat dan ook hoeft te geven. De reis eindigt in het busstation van Chania welke tamelijk groot in omvang is en erg druk.
En nu? Eerst een slaapplek zoeken. Tegenover het busstation “the station rooms for rent”, ziet er nogal Hotel Zakros-achtig uit. Eerst verder kijken, chic hotel iets verderop voor €145/nacht, denk het niet. Verder zoeken levert eigenlijk niets meer op. Terug naar “the station rooms for rent” dan maar. Erger dan hotel Zakros kan het niet zijn denk je dan, het scheelt niet veel. Op het eerste gezicht valt het zelfs mee.
Een nacht meer ook niet, heb mijn les wel geleerd. Het onderkomen ligt strategisch gelegen tegenover het busstation en zo’n 500m van de Old Venetian Port alleen jammer dat men geen onderhoud pleegt en er iets moois van probeert te maken.
Chania is een mooie plaats met de eerder genoemde Old Venetian Port waar alle toeristen op af komen en waar het (zeker ’s avonds) heel druk en sfeervol is. Straatmuzikanten, living statues maar ook bedelaars en een activist in hongerstaking, alles is aanwezig.
Veel smalle straatjes met allerlei winkels die dingen hebben die geen mens nodig heeft maar toch gewoon verkocht worden. Valkenburg is er niks bij.
Uitgaan in Chania is best prijzig. €11 voor een liter bier, weliswaar in een leuke glazen laars, is niet echt goedkoop. Maar ja dan moet je maar eerst nagaan wat men onder een “big beer” verstaat, eigen schuld dus.

big beer big price

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *