Chrysopigi-Monasteraki

Vandaag de tocht naar Monasteraki met uitzicht op de Ha kloof, iets om naar uit te kijken.
Gemma komt me (zoals belooft) ophalen en dropt me in Chrysopigi, waar ze me enkele dagen geleden had opgepikt, voor de start van de huidige etappe.
Veel hoogtemeters vandaag maar over goed begaanbare paden. Tijdens een pauze zie ik tot mijn stomme verbazing iemand hetzelfde pad op komen waarlangs ik net omhoog ben gekropen en dat in de middle of nowhere. Het blijkt een Duitser te zijn maar die heeft weinig tot geen tijd.
De rest van de wandeling gaat over brede paden met weids uitzicht op een netwerk van wegen. Orino in de verte laat ik links liggen verder door naar Thrypti. 
Thrypti is in het bezit van een taverna waar het goed uitrusten is na een wandeling en ze serveren prima eten. Fava gegeten hier als tussendoortje …. heerlijk.
De rest van de route gaat over soms steile afdalingen met grindpaden en rotsachtige ondergronden, met 16 kg op je rug niet echt gezellig.
Stop bij het kerkje St. Anna of Thrypti met uitzicht op de Ha kloof welke me mateloos blijft fascineren. Deze kloof is alleen maar door ervaren mensen met klimmateriaal te bedwingen. Geen ruimte om fouten te maken want er is geen weg terug.
Na een lange afdaling waar geen einde aan lijkt te komen uiteindelijk Monasteraki bereikt. De eerste taverna aan de E4 hier is ook meteen een van de beste Kapillo .
Na een vraag wordt er meteen onderdak geregeld., wat een service. Bestelling bestaat verder uit een handmade pasta with smoked pork tomato sauce and 3 kind of local cheese, local white wine en een toetje, wat een feestmaaltijd.
Het word tijd om te gaan. Is er een supermarkt in de buurt? Eh….no. Oh maar ik heb niet veel meer! No problem. Olijven, tomaten, brood en een komkommer krijg ik mee van de kok, this man is a legend!

Ha-kloof
handmade pasta with smoked pork tomato sauce