Monasteraki-Prina

” Sorry mate” klonk het. De eigenaar van de overnachtingsplek in Monasteraki kon het niet mooier maken dan het was toen hij het pad aanwees richting Prina.
Het pad over de top van een berg ziet er steil uit van deze afstand maar het is wat het is,  not your problem but mine dacht ik.
Toch met vol goede moed op weg en de eerste 4 km waren eenvoudig over brede vlakke asfaltwegen. Het feest begint pas in Vasilikki. Eerst nog op asfalt maar wel steil en hierna over op dirtroad.
Op aanraden van Luca even een kleine omweg naar de gele kerk van Agios Georgos met in de buurt een rustplaats compleet uitgerust met water inclusief mok en 2 blikjes Mythos in het koele water. Dus even pas op de plaats en tijd voor een kleine maaltijd.
Verder naar boven door een prachtig landschap. Passage van Monastery of Panagia midden op dit pad, nog verder naar boven en vervolgens de afdaling naar Meseleri.
Korte stop bij de plaatselijke taverna, ook hier geldt siga siga. Niemand te zien behalve een oude baas buiten en ééntje binnen die duiden dat er wel degelijk iemand is maar bezig met andere dingen. Uiteindelijk iemand opgespoord met behulp van een tolk uit Athene die toevallig in het doro op bezoek was.
Het laatste stuk van Meseleri naar Prina gaat redelijk goed. Taverna Pitopoulis waar ik moet zijn ligt pal naast het E4 pad, het gerucht gaat dat ik hier mag kamperen en gebruik kan maken van douche en toilet. Dat blijkt te kloppen. Zet die tent maar ergens op, no problem, eten no problem. Zogezegd zo gedaan. ’s Avonds geprobeerd een gesprek aan te gaan maar mijn Grieks is ontoereikend en haar Engels was beperkt, met google translate erbij ging het enigszins.
Goed geslapen ondanks de hitte in tent.

Details
Argiroupoli-Frangokastello
?
Export
Meer details
Meseleri
Details
Argiroupoli-Frangokastello
?
Export
Meer details