Prina-Selakano

In de ochtend eerst de tent afbreken, rugzak inpakken en dan tijd voor een uitgebreid ontbijt in de taverna.
Een kortere afstand is geen garantie voor een eerdere aankomst. Het pad van vandaag voert over brede dirtroads die in het begin nog goed zijn aangegeven met E4 bordjes maar op het laatste stuk niet meer.
Halverwege bijna door de water voorraad heen want de zon schijnt ongenadig hard en heeft maling aan iemand die een poging doet om Selakano te voet te bereiken. Gelukkig midden op de route een huis waarvan de bewoner toevallig thuis was. Nero? natuurlijk, where you from? Holland!…. oh Amsterdam… yes. maar nu op weg naar Selakano.
Even verderop  weer een barrel dog naast het pad. Heb eigenlijk niet veel met honden maar dit is eigenlijk een cultuur die men niet in stand dient te houden. Er wordt vaak slecht voor gezorgd en de hele dag vastliggen aan een ketting in de brandende zon is gewoon dierenmishandeling. Deze hond was erg schuw en ergens nog zieliger dan al die anderen die ik inmiddels ben tegengekomen.
De laatste 3 km van deze route zijn off piste wat fun zou moeten zijn volgens Luca Gianotti (smaken verschillen). Je ziet het doel liggen maar bent er nog lang niet. Het gaat in dalende lijn dat wel  echter geen pad te bekennen, af en toe een E4 plaatje op een boom bevestigd, verder geen markeringen zoek het maar lekker zelf uit. Navigatie met Garmin en de Coros, zonder is dit bijna niet te doen of je moet het niet erg vinden om de dubbele afstand af te leggen. Trekking poles zeker geen overbodige luxe hier en bijna onmisbaar om niet te verongelukken.
Na een laatste hindernis in de vorm van een omheining met prikkeldraad ligt er uiteindelijk toch een begaanbare weg naar Selakano. Na passage van enkele huizen met de gebruikelijke begroeting in de vorm van geblaf door de plaatselijke kefferclub is Selakano bereikt.
Accommodatie Pezoulia ligt aan de kant van het dorp waar ik binnenkom.Er is volop plek om hier de nacht door te brengen.
Wordt begroet door 4 landgenoten die ook in dit paradijs van rust nadrukkelijk aanwezig zijn. Is eigenlijk altijd hetzelfde, schaam me er wel eens voor. Enjoy the silence…… schijnt moeilijk te zijn voor sommige mensen.

Ontbijt bij Pitopoulis
Barreldog
Time:
27-5-2022 08:33:5
Duration:
10:50:04
Ascent/Descent:
883 m 344 m
Distance:
21.68 km