Einde van een avontuur

De trip is ten einde, 451 km te voet door het mooie Kreta met heel veel bergen, dalen en fantastische mensen. Het oorspronkelijke plan om de Cretan Way volgens het boek van Luca Gianotti te volbrengen heb ik al in een vrij vroeg stadium los gelaten. Het werd me duidelijk dat dit niet haalbaar was vanwege het warme weer en de soms moeilijk te bewandelen wegen en paden. Mijn eigen versie, die ongetwijfeld makkelijker is dan die van Luca, is daarvoor in de plaats gekomen.
Het E4 pad op Kreta is uitdagend en nooit saai, soms slecht gemarkeerd op bepaalde routes wat soms frustrerend was maar ook wel spannend. De gekozen periode was niet de meest gunstige door de vaak hoge temperaturen overdag.
Ondanks deze kleine ongemakken was het een onvergetelijk avontuur wat ik voor geen goud had willen missen.
Dank aan alle mensen op Kreta die ik ben tegengekomen en me geholpen hebben door hun gastvrijheid, enthousiasme en support in woord en daad.
Dank aan mijn voeten die dit alles moesten verdragen en bijna niet hebben geprotesteerd tegen de kwellingen onderweg.
Dank aan Mieke die dit idee niet gek vond en ondersteund heeft vanaf het begin. Dank aan mijn kids en iedereen die commentaar heeft geleverd op deze onderneming en ook vonden dat ik het moest doen.
Het was een solo trip maar zonder support van anderen is dit lastig om te doen. Was weliswaar alleen maar nooit eenzaam, er is zoveel moois te beleven en te zien onderweg.

Brooks Addiction GTS 15, fantastische schoenen maar niet geschikt voor sommige trajecten van de E4 waar ze nogal te lijden hebben van de rotsachtige ondergrond. Beter om hier hiking boots te gebruiken!