Grammeno-Elafonisi

Vroeg wakker deze morgen, mijn buurman lag buiten te slapen op een stretcher, waarschijnlijk te warm in de tent?
Koffie en een koek, tent opruimen, rugzak inpakken, wassen, aankleden, camping betalen, vertrekken. Alles in deze volgorde!
Volgende stop is restaurant Houmas voor een uitgebreid ontbijt. Leuke gast in de bediening. Water voorraad aangevuld en op weg naar Elafonissi.
Het eerste stuk tot Krios beach is eenvoudig al vraag ik me wel af waarom er de keuze wordt gemaakt om weer diverse hekken te moeten passeren om op het strand te geraken. Het naastgelegen pad is ook mogelijk en net zover. Ontmoet op dit stuk een Duitser die sinds de 80er jaren hier in de buurt in een caravan woont samen met zijn 2 honden. Oorspronkelijk afkomstig uit Augsburg. Heeft ooit een tocht om het héle eiland gelopen in 5 maanden tijd, samen met een Canadees. Leuke man met leuke verhalen.
Na Krios beach begint het feest, jawel daar is ie weer het E4 pad. We beginnen met een klimpartij naar een dirtroad die van veraf reeds zichtbaar is.
Ook deze route langs de kust is er een van klimmen en dalen. Halverwege even een kerkje bezoeken er staat water klaar in flesjes, mooie service. Geld in de offerblok en verder.
Verderop pauze en tijd voor een snack, grote groep Zweden komt eraan. Waren vanaf Krios beach gestart en ook op weg naar Elafonissi waar ze nog wilden gaan zwemmen, moeten wel om 19 uur terug met de boot naar Paleochora. Dan loop maar door, in dit terrein gaat het niet altijd even snel. Daar kwam ikzelf even later ook achter.
Op een stuk waar je het niet verwacht ga je onderuit, dat was me eerder ook al een keer overkomen, geen idee hoe dat komt. Het doet even pijn maar gaat wel weer over. Bloeding aan het been wat zere plekken en een gescheurd shirt, niks aan de hand dus.
Kedrodasos beach komt in zicht, dit is Elafonissi light d.w.z. hier is alleen strand en verder niks maar minstens even mooi. Geen beach bar te vinden, daarvoor moet je toch echt op Elafonissi zijn, niet zo ver hier vandaan. Voordat ik het in de gaten heb ben ik er dan ook. Dit strand is tamelijk beroemd in Kreta maar persoonlijk doet het me niet zo veel, het kan zijn dat mijn verwachtingen te hoog gespannen zijn. Veel toerisme en alles wat er mee samenhangt. Niet voor mij dus.
Eerst eten en drinken dan mijn steen achterlaten. Moet nog een geschikte plaats zoeken, ga niet tussen al die dagjesmensen mijn zorgvuldig uitgezochte kleinood uit Kato Zakros neerleggen.

Krios beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *