Neraidogoula

Het is frustrerend als je op zoek bent naar iets dat moeilijk te vinden is omdat je niet goed of onvoldoende voorbereid bent. Zoekend naar de Neraidogoula Cave ergens in het Selakano Forest is zo’n voorbeeld.
Deze grot is een legende op Kreta. Een vreemd verschijnsel is namelijk dat er regelmatig water uitstroomt. De echte oorzaak is niet helemaal bekend. De legende is echter dat er feeën in de grot wonen die als ze boos zijn dit laten  weten door water uit de grot weg te laten stromen. Ook in een hete zomer kan het water zomaar uit het niets stromen, oppassen dus.
Selakano forest  is  grotendeels bedekt met pijnbomen verder met kermeseiken, platanen, esdoorns, cipressen. Het gebied is van een ongekende schoonheid en uitgestrektheid en ligt geklemd in het Dikti gebergte. Enkele kloven waarvan Sarakina de bekendste is liggen hier in de buurt. Het gelijknamige dorp Selakano, bereikbaar via dirt roads en wandelwegen, en ligt op de route van het E4 wandelpad op Kreta. Het bos is ook voorzien van een groot netwerk aan wandelwegen welke niet allemaal even gemakkelijk toegankelijk of begaanbaar zijn. Er is hier veel bijenteelt wat het soms ongemakkelijk maakt, die beesten zitten op plekken waar dat niet zo handig is voornamelijk daar waar water te vinden is. Gelukkig hoor je ze van ver en ze zorgen wat mij betreft voor de lekkerste tijmhoning die ik ooit geproefd heb.
Het niet vinden bleef maar knagen. Thuis van alles en nog wat opgezocht, de gelopen route geanalyseerd en tot de conclusie gekomen dat we er vlakbij zaten.  Toendertijd besloten om rechtsomkeert  te maken door tijdsgebrek, je wilt  ’s avonds niet in een Kretenzer bos verdwalen. Na wat puzzelen en research onderstaande route gemaakt die wel tot het gewenste doel moet leiden. Hopelijk hebben de elfjes goeie zin als we weer op zoek zijn naar de grot om deze te kunnen bezoeken.
Wordt vervolgd…………………

Route naar de grot
route naar de grot vanuit Selakano