Vulkaaneifel (Tettscheid)

De eifel is voor wat mij betreft het mooiste wat Duitsland te bieden heeft op natuurgebied. Het is daarom dat we er regelmatig verblijven, zij het voor dagtrips of voor langere tijd in meestal in een fewo.
Deze keer in Tettscheid vlakbij Daun in de Vulkaneifel.
Lang geleden is dit landschap ontstaan door vulkanische activiteiten die heden ten dage tot rust zijn gekomen. Volgens deskundigen is het echter niet uitgesloten, dat het in de verre toekomst nogmaals tot uitbarstingen kan komen hier, de tijd zal het leren

Lieserpfad

In de buurt van Tettscheid stroomt de Lieser waaraan het bekende Lieserpfad zijn naam heeft ontleent. De Lieser ontspringt in Boxberg en stroomt naar (jawel) Lieser alwaar hij/zij uitmondt in de Moezel.
Naast deze rivier is dus het Lieserpfad gecreëerd met een totale afstand van ca.75 km en geldt als een van de mooiste wandelroutes in de Eifel.
Als je dan toch in de buurt bent is de keuze snel gemaakt om een klein deel van het Lieserpfad te volgen daar de complete route erg lang is om op een maandagmorgen te lopen. Zelfs dit kleine deel is al ontzettend de moeite waard en maakt me nieuwsgierig naar de complete route.
Maar vandaag gaan we een relatief korte wandeling doen welke start in Tettscheid welke dus deels langs het Lieserpfad loopt, vervolgens via het nabij gelegen Trittscheid weer terug naar Tettscheid.
Het laatste deel van deze wandeling voert door het MTB trailpark Koulshore waar het voor wandelaars niet is toegestaan om doorheen te trekken omdat het bestemd is voor vrouwen en mannen op de fiets. Ter voorkoming van botsingen tussen mountainbikers en wandelaars is deze regel ingevoerd. Als dit landschap echter bedekt is met een laag sneeuw is het moeilijk weerstand te bieden aan het gevoel om er niet te voet doorheen te trekken. Gelukkig geen MTB-ers tegen gekomen.

Time:
27-11-2021 10:30:
Duration:
02:12:37
Ascent/Descent:
216 m 228 m
Distance:
8.07 km