Zaros

Dag 1
Heerlijk geslapen en ontbeten in het IDI hotel welke gelegen is aan de rand van Zaros en een “Paradise of beauty and calm” is. De ligging met uitzicht op de bergen in de verte is fantastisch. Ontbijt is all you can eat dat is weer eens wat anders dan een ingepakte croissant met oploskoffie (ook wel lekker trouwens).
Vandaag is wasdag en dringend nodig ook na voorgaande dagen in de bergen.
Verder vandaag het terrein van het hotel een beetje verkennen en genieten van de omgeving. De bergen zijn in nevelen gehuld en de lucht ziet er dreigend uit. Toch blijft het droog.
In de middag is het tijd voor een maaltijd. Chicken in tomato sauce, met Griekse rijst wat geen rijst is maar pasta (orzo). Natuurlijk komen ze zoals gebruikelijk ook hier met het toetje, niet besteld maar gratis erbij evenals de onvermijdelijke raki, deze mensen zijn geweldig.
De natuur van dit (ei)land is al geweldig maar nog niks vergeleken met de mentaliteit van de inwoners. eigenzinnig maar bovenal heel vriendelijk daar kan menig land een voorbeeld aan nemen,  siga siga, en niet overal een probleem van maken morgen is er een nieuwe dag.
Dag 2
Na alweer een uitstekend en gevarieerd ontbijt nog even Zaros verkennen. Zaros ligt ten zuiden van het Ida gebergte (Psiloritis) en is vooral bekend om zijn drinkwater wat hier gebotteld en in heel Griekenland verkocht wordt. Het Kretenzische Spa zogezegd. In 2017 zelfs uitgeroepen tot best bottled water in the world.
In de middag nog even terug naar het Votomos meer. Dit is een kunstmatig aangelegd meer welk gevoed wordt met water uit de Votomos bron en tevens de startplaats voor een wandeling naar en door de Rouvas kloof zoals reeds eerder opgemerkt. Op de weg terug naar het hotel gaat nog steeds hetzelfde autoalarm af welke op de heenweg ook al afging. Best wel handig zoiets vooral als er niemand op reageert.
Terug in het hotel een taxi naar Fourfouras geregeld daar ik de route naar de Psiloritis oversla.
Deze wil ik echter in de toekomst wel nog een keer beklimmen met een lichte rugzak.
Dus morgen verder….
 
IDI hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *